بعد از افطار

بعد از افطار بچه هاي كوچك و عده اي از زنان و مردان ميخوابند.


گروهي به حمام ميروند ولي در حدود 50 درصد مردم شهر ,مردان


نوجوانان و پيران به خيابانها مي ايند و يا در چايخانه ها 


و يا جلوي مغازه دوستان مينشينند يا گروهي قدم ميزنند.


شايد گيلان تنها منطقه ايران باشد كه جنب و جوش 


و گردش مردم در شبهاي ماه رمضان بيشتر از روزهاي ان است.


البالو اخته- الو و انجير خيس كرده به مقدار زياد عرضه 


و خورده ميشود. تقريبا كمتر كسي است كه بعد از افطار 


به خيابان و بازار بيايد و انجير والبالوي خيس كرده نخورد.


(( مخصوصا در حمامهاي عمومي زمان قديم))

غذاهاي سحري

سرخاگوده پلا  ((پلوي اضافي افطاري را در ماهي تابه ميريزند


و گرم ميكنندو روغن و تخم مرغ به ان اضافه ميكننند.))


ماست- مرغانه ديشكن (( نيمروي تخم مرغ ))  و انواع خورشت ميخورند


چاي به مقدار زياد براي رفع تشنگي ميخورند با انكه ماهي


بسيار فراوان و ارزان بود در ماه مبارك رمضان كمتر ماهي 


ميخورند ولي تنها از بوي بد ماهي در ماه رمضان ناراحت


بودند. 

غذاهاي افطاري 2

نخست : با نمك يا چاي يا اب داغ روزه خود را ميشكنند 


بعد: نان و پنير وسبزي خوردن _شامي ,لوبيا  پخته كباب ((بيشتر از همه چيز)) اش كشك((زياد)) فرني و حلوا


نهايت: زلوبيا-باميه-رشته خشكار-البالو  و اخته خيس كرده ميخورند.

غذاهاي افطاري

اش كشك -نان وپنير و سبزي لوبيا پخته ((بپوته لوبيا)) شامي -فرني


كباب بيشتر از ساير خوردنيها در سفره افطار به چشم ميخورد.


روزه داران معمولا چند برابر شام عادي از انواع غذاهاي لذيذ و متنوع


 ميخورند.